Berta-Vadász Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Különleges hibrid autók érkeznek a Volkswagen-találkozóra
2017.09.20.
Esemény

Különleges hibrid autók érkeznek a Volkswagen-találkozóra

Idén sem lesz hiány gyári különlegességekből a VI. Volkswagen-találkozón, ezúttal két, részben árammal hajtott koncepció autó érkezik ugyanis Magyarországra a Volkswagen gyár jóvoltából. A szeptember 23-i rendezvényen a Golf GTE Performance Concept és a Golf GTE Variant ImpulsE lesz megtekinthető, amelyek a jövő autózásába engednek betekintést a Hungaroringen. A speciális járművek mellett az új Polo is itt mutatkozik be a hazai nagyközönség számára.

Hibrid autók a Volkswagen-találkozón

A múlt és a jelen mellett a jövő is randevúzik egymással a VI. Volkswagen-találkozón, hiszen a márkafanatikusok idős, fiatal, tuning vagy éppen gyári járművei mellett a gyár munkatársai olyan kocsikat hoznak hazánkba, amelyek koncepció autóként mutatnak jövőképet. A szeptemberi 23-i találkozóra ezúttal két hibrid modell érkezik, a Volkswagen jóvoltából a Golf GTE Concept és a Golf GTE Variant ImpulsE lesz látható a Hungaroringen. A különlegességek mellett egy szériagyártású négykerekű is itt debütál a magyar közönség előtt: a VI. Volkswagen-találkozón mutatkozik be az új, hatodik generációs Polo.

Golf GTE Performance Concept

A Volkswagen a 2017-es Wörthi-tónál szervezett GTI-találkozón a Golf GTE Performance Concept tanulmányautójában mutatta be, hogy miként lehet továbbfejleszteni azt a hibrid szériaautót, amely 50 kilométeres hatótávolsággal bír. A recept egyszerű, a végeredmény pedig igazán sportautós: a gyártó mérnökei első lépésként megnövelték a rendszerteljesítményt, aminek köszönhetően 204-ről 272-re gyarapodott a lóerő, valamint 350-ről 450 Nm-re nőtt a nyomaték. Ezt követően egyedi fehér, kék, fekete festést kapott a gép, majd a Golf GTI Clubsportnál alkalmazott, speciális hátsó spoilerrel szerelték, végül a nyomtávszélesítés után egy 19 colos fekete-kék felni került a 17 colos fékek fölé.

Golf GTE Variant ImpulsE

Három német felsőoktatási intézmény, tizennégy diákja fogott össze a már említett GTI-találkozó előtt azzal a céllal, hogy az e-mobilitást előtérbe helyezve, közösen alkossanak egy izgalmas járművet. A végeredmény a Golf GTE Variant ImplusE lett, amelybe a széria gyártású Golf GTE motorjait és a 7 fokozatú DSG váltót szerelték, de a 150 lóerős, 1.4 TSI motort és a hozzá kapcsolódó 102 lóerős elektromos erőforrást is megpiszkálták. Ennek köszönhetően a benzinmotor teljesítménye 170, a rendszerteljesítmény pedig 204-ről 224 lóerőre nőtt. A kocsi egyik különlegessége az egyedi fejlesztésű akkumulátor, a GTE 8,8 kilowattórás akksiját 16,8-asra cserélték a mérnökök, aminek köszönhetően a Golf GTE-hez képest megduplázódott, azaz megközelítőleg 100 kilométerre bővült az autó hatótávolsága tisztán elektromos üzemmódban. Az ötszínű festésben pompázó kocsi igazán látványos, amin többek között a méretes légbeömlők és a 19-es felnik is sokat dobnak.

A Volkswagen-találkozóról

A Volkswagen-találkozó egy olyan autós ünnep a Hungaroringen, ahol nem csak a márkafanatikusok, hanem a mobilizáció szerelmesei is igazi különlegességeket csodálhatnak meg. A legszebb, legkülönlegesebb Golfok a Paddockon sorakoznak a szeptember 23-i eseményen, ide háromszáz kocsit választott ki egy szakmai zsűri. A Bogarak és Transporterek az összes többi léghűtéses és haszonjármű modellel a Hungaroring területén kialakított Hippifaluban kapnak helyet. A Passat, a Scirocco és Corrado, a Jetta, Bora és Vento, valamint a Polo modellek is egy csokorban parkolnak majd, más-más helyszíneken. Az egyedi járgányok mellett a Volkswagen gyár ezúttal is több különleges négykerekűt hoz a rendezvényre, s a mogyoródi versenypályára érkezik a Volkswagen Driving Experience csapata is, akik egész nap izgalmas autós bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. A szervezők emellett számtalan programmal készülnek, a hölgyekre és gyerekekre külön is gondoltak, ráadásul a legügyesebb, legszerencsésebb látogató a Das WeltAuto jóvoltából egy tökéletes állapotú VI-os Golfot vihet haza, akár pár forintért.

A rendezvényről és a Das WeltAuto játékáról bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu honlapon és a rendezvény Facebook oldalán olvasható.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.